Size does matter


 

206165_10150946620847088_325228669_n

Elke keer wanneer er een opmerking over mijn gewicht werd gemaakt, sloot ik me af. Mensen denken namelijk dat het mij stimuleert om af te vallen wanneer je regelmatig te horen krijgt dat je dik geworden bent of dat het tijd wordt om op je gewicht te letten. Nou, niet dus!

 

19899_398715073580764_1934692889_n

Vroeger was alles anders. Ik was geen dik kind en ook geen dikke tiener en als ik naar foto’s van mijn studententijd kijk, lijk ik ook niet extreem dik.  Maar toch was ik opeens 100 kilo. Ik schrok de eerste keer toen ik zag dat ik 100 kilo was. 100 Kilo!!! Welk mens is nou 100 kilo! Ik dus! Ik wilde helemaal geen 100 kilo zijn, want alleen baby olifanten wegen 100 kilo.  Het idee dat ik net zo zwaar was als een baby olifant stimuleerde mij om per direct af te vallen. Ik was vastberaden.  Ik sportte als een gek en ik ging wekelijks trouw naar een diëtist. Opeens was ik bijna 30 kilo lichter. Helaas was de euforie van korte duur en vlogen de kilo’s er weer aan. Vanaf dat moment begon de strijd met de kilo’s. Ik bleef aankomen en afvallen.  Je kunt mij vergelijken met Oprah Winfrey maar dan zonder haar dikke bankrekening, personal trainer en kok. Zelfs Oprah met alle luxe van de wereld heeft moeite om op gewicht blijven. ‘The struggle is real’.


10485143_10152468553272088_3471553226469251127_n

Ik heb ook nooit mensen begrepen die zeggen dat ze door stress, ziekte en liefdesverdriet vele kilo’s  afvallen. Als ik liefdesverdriet heb, is eten toch echt mijn nieuwe liefde en als ik ziek ben moet ik eten om aan te sterken en de beste manier om met stress om te gaan is door lekker te eten!

images (1)

Het grappige is dat de mannen in het Caribisch gebied zich niet schamen voor hun liefde voor de volle vrouw. De liefde voor volle vrouwen komt overal terug; in muziek, videoclips en reclames. Voluptueus is ‘the new’ SEXY. Er is zelfs tegen mij gezegd dat ik nu toch net iets te veel gewicht ben verloren en daardoor minder sexy ben. De omgekeerde wereld! Soms wou ik dat ik ook het lef had, zoals veel volle vrouwen in het Caribisch gebied, om trots met mijn extra vlees te showen.

In de hele periode dat ik echt dik was, hoorde ik geen liedjes op de radio zoals “Chick bolly bolly” en “ I want a fat gyal I want a Rolly polly”. Gosh, where was Mr. Killa all my life! I really want to marry that guy. Hij kan gewoon vrouwen van 130+ kilo optillen.

Screen-Shot-2014-04-28-at-9.52.18-AM

Afvallen is een mindset en een lifestyle. Je verliest geen gewicht omdat anderen vinden dat je moet afvallen. Dat werkt averechts. Je valt af wanneer je er klaar voor bent. Als eenmaal die knop om is, dan maak je een bewuste keuze om je lifestyle te veranderen. Je kiest voor sporten, diëten of in sommige gevallen voor een maagoperatie. Jij bepaalt wat je kiest. Dat doet niemand anders voor je. Het is een geestelijk proces. Ik wilde nooit meer extreem dik zijn, nooit meer het gewicht van een baby olifant hebben. Mijn doel was niet om dun te worden, mijn doel was me geestelijk en lichamelijk gezond voelen. Ik was en ben nog steeds vastberaden en strijdvaardig. De meeste kilo’s zijn er nu vanaf. Weet je wat ‘kilo’s eraf’ betekent? Het betekent dat je opeens veel aandacht krijgt. Mensen stoppen namelijk niet met bemoeien als je afvalt. Alle ogen blijven op je gericht, je krijgt opmerkingen zoals  “Je moet uitkijken dat je niet te dun wordt want dat is ook niet mooi” en als ik een keer wat lekkers eet, krijg ik de vraag “zou je dat wel doen?”. Iedereen wil je ‘geheim’ weten.  Terwijl toen ik zwaarder was niemand geïnteresseerd was naar het geheim van mijn overgewicht.

10150546_10152266428797088_1298707087_n

Mannen die nooit naar mij omkeken, hebben opeens interesse in mij. Te laat, want mijn interesse is 0,0. Ik kreeg laatst nog een bericht  in mijn inbox: “Je bent lekker geworden”. Mijn antwoord: “Ik was altijd lekker”.  Denkt zo’n persoon écht serieus dat ik enige waarde hecht aan het feit dat hij me nu lekker vindt omdat ik slanker ben?

Size does matter. Ik voel me gezonder, ik heb geen last meer van mijn knieën, ik ben assertiever en ik geniet veel meer van het leven. Ik hoef nooit meer te kijken op welke van de plastic stoeltjes ik ga zitten. Iedereen kent het scenario van de dikke vrouw die op één van die witte stoeltjes gaat zitten en de stoel een spagaat maakt. Mensen zijn in de omgang ook anders als je minder zwaar bent.

Mijn droom om met Mr. Killa te trouwen kan ik ook laten varen, want ik ben op dit moment niet “Rolly polly” genoeg.

 

10505369_10152525357417088_7096656380679757462_n

 

 

Advertenties

10 thoughts on “Size does matter”

 1. Chris ik herken wat je schrijft en je hebt helemaal gelijk: jij bepaalt hoe, wanneer en waarom je er iets aan zou doen, niemand anders. En die belachelijke mensen die denken zich te moeten bemoeien met wat je eet en er wat van zeggen moeten maar eens goed in de spiegel kijken. Hulde voor je blog post, een “feest” van herkenning (taartje op eten? ;-)) en een heads up naar alle vrouwen die worstelen met hun gewicht.

  Liked by 1 persoon

 2. Dankjewel voor je eerlijkheid en je openheid waarmee je schrijft over het overgewicht dat je had en je ervaring betreft het slanker zijn. Ik vind het verhelderend en vind herkenning. Love it!

  Liked by 1 persoon

 3. Heel mooi beschreven worsteling met je gewicht. Maar afvallen blijft een soort “jojo-effect” dik-dun-dik-dun. Al was het alleen maar voor je gezondheid blijft het de moeite waard om door te zetten. Het gewicht moet je immers altijd met je mee torsen. Heel ongemakkelijk. Curacao moet ook eens ophouden met die beauty-wedstrijden voor dikke mensen. Arbo consult op Curacao organiseert heel aantrekkelijke afval programma’s. Contactpersoon daarvan heet Mimoushka. Overigens moet je zeker ook doorgaan met je leuke en heldere verhalen. Dank daarvoor.

  Liked by 1 persoon

 4. Zo herkenbaar.. Ook dat mensen je zo ontzettend anders benaderen dan toen ik 125 kilo woog. Alsof ik, dezelfde persoon als ervoor opeens meer waarde heb.

  Ook nu, niet meer zo slank als toen, merk ik weer een verschil..
  Het belangrijkste is hoe ik over mezelf denk!! (zeg ik tegen mezelf ;-))

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s