Obra Di Man Ku Lupe 2.0


Maar niet heus! Of toch wel een beetje…

Voor degene onder ons die niet weten waarover ik het heb – was het zelf al vergeten, totdat mede-blogger Djenn mij eraan herinnerde – Obra di man ku Lupe (=handvaardigheid met Lupe). Dat was één van mijn eerste ervaringen met de wereld van knutselen. Elke zaterdag kwam zij op tv om haar kunsten te laten zien. Nu in hipstertaal: DIY-project. Ze zag in alles wel een mooi kunstwerkje, dat ze daarna stap voor stap (lees: vaak dezelfde woorden herhaalde) voordeed, zodat jij thuis ook aan de slag kon.

Ik weet niet hoe het komt, maar sinds ik hier woon, heb ik ook de ‘Lupe fever’. Mijn zwakke plek: de stoffenwinkel. En zoveel zijn er niet op het eiland. Twee of drie tops. Ik kom er zo vaak dat ik nu een vaste winkeljuffrouw heb die mij speciaal helpt. Trouwens; wel erg belangrijk zo’n “bevriende” winkeljuffrouw. Je krijgt tenminste een beetje meer service en dan is winkelen wat plezieriger dan normaal. Maar goed, ik dwaal af, terug naar mijn ‘Lupe fever’.

Mijn kledingkast is vrij basic. Misschien zelfs wat aan de saaie kant. Maar ‘Lupe came to the rescue’; ik ontdekte de Afrikaanse wax-stoffen en voilá, ‘awor mi ta on’!

‘Sharing is caring’ zeggen ze, dus vandaag een ‘Lupe 2.0’, stap voor stap ‘obra di man’. Maar dan zonder de herhaling. Enjoy!

Je hebt nodig: 1-stof voor buiten en binnenvoering 2-rits 3-schaar 4-stofkrijt&knijpers 5-liniaal 6-naaimachine benodigdhedenStap 1 : Meet je stof en knip het aan de hand van de lengte van je rits en zo breed als je laptop met beide kanten 1,5 cm speling voor de naden.

benodigdheden-stap2

Stap 2 : Maak een stoffen sandwich. Leg eerst je binnenvoering met de buitenkant zichtbaar naar jou toe (dus de ‘goede’ kant van de stof), leg daarna de rits erop met de sluiting aan de linkerkant en als laatste leg je de buitenstof met de binnenkant zichtbaar (dus met de ‘verkeerde’ kant van de stof zichtbaar).benodigdheden-stap3benodigdheden-stap3-1Stap 3: Stik de randen en rits aan elkaar. Stop net voor de rits sluiting. Schuif je rits sluiting omlaag, zodat je een rechte naad kan stikken. stap3stap3-ritsstap3-naadStap 4: Maak nog een stoffen sandwich met de rest van je binnen- en buitenstof.stap4-stoffen-sandwichStap 5: Je bent nu klaar om alle randen te stikken en je laptop tas af te ronden. Leg alle randen op elkaar, binnenstof op binnenstof en buitenstof op buitenstof. Maak je rits EERST open en dan pas alle randen stikken. Houd een vuistbreedte gat open bij de binnenstof. stap5-stikklaarstap5-rits-openstap5-vuistbreedte-openingStap 6: Steek je in de binnenstof en trek op die manier de buitenstof eruit. Stik daarna de binnenstof weer dicht.

stap6-binnenste-buitenstap6-binnenste-buiten-2stap6-binnenvoering-stikkenStap 7: Je laptop tas is klaar om te gebruiken.

stap7-klaar IMG_2181

Heb jij de ‘Lupe fever’ al?

Happy Sunday!

Nef

Advertenties

Auteur: Nefferth Bernadina

www.mode-plus.com

One thought on “Obra Di Man Ku Lupe 2.0”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s