Vrouwen en tassen


Vrouwen en tassen.
Het blijft een interessant gegeven.
Mijn moeder loopt al jaren met chronische rugpijn en ik kan je verzekeren dat deze levenslange hel te danken is aan haar tas. Ze heeft er meerdere.
Staat ze weer ergens en dan is ze haar portemonnee weer vergeten in de ander. Of heeft ze wel haar portemonnee mee, maar dan zijn haar bankpasjes weer spoorloos. Die liggen thuis in een andere tas.

gigantische tas
Het idee is ook dat een tas niet zo vol is gepropt. Dat je de oorspronkelijke vorm nog kan zien. Mij lukt het om een ronde tas te veranderen in een ruitentas. Dan stop ik er nog een 2 liter Spa blauw fles in. De rits gaat dan niet helemaal dicht. Blijft ie toch een stukje open. Kan je de blauwe dop van verre zien, dopje eraf en dient je tas meteen als thermosfles.

Vrouwentassen zitten vol verrassingen. Boodschappenlijsten, agenda’s, meerdere telefoons, eyeliners, mascara, botte pincetten, een kauwgumrits en ook verdwaalde kauwgums, die vastgeplakt zitten aan de binnen voering van de tas. Oh ja, post-its. Altijd post-its. En verdwaalde muntjes. Nooit een briefje van honderd. Muntjes.Bloknotes, muntjes voor in de discotheek. Snoep altijd snoep. Glacial, dat antiseptic spul, een deo die je nooit gebruikt. Nagelknippers, nagelvijl. Oh ja, een plastic tas voor als je toch naar de supermarkt moet. Ik heb serieus ook soms ook slippers gevonden in een tas. Die dames gaan namelijk op hoge hakken naar die leuke feesten, maar na twee uurtjes kunnen ze niet meer. Vraag me dan wel af, waar ze die hakken dan weer laten. Aah, in die plastic tas denk ik dan en dan knopen ze dat weer aan de tas. Een soort van buideltas. Of zoiets.

Verder natuurlijk lippenstiften. Je gebruikt ze nooit, maar je hebt ze toch mee. Als je pech hebt, zonder dop en dat betekent ook dan weer een binnen voering die het nodige moet verdragen.
De binnen voering ziet er sowieso na twee weken van aankoop viezig uit. Pennen zonder doppen, een sinaasappel die zich in een waardevolle ontbindingsproces bevindt.
Deze veelgenoemde binnenvoering laat af en toe ook los. Dat maakt het allemaal beter. Het lijkt namelijk alsof je nu meer plek heb in de tas. De werkelijkheid is vaak dat je iets voelt, maar er niet bij kan. Je voelt het geld, maar je weet niet waar het zit.

tas humor

Wat ook je ook altijd in een tas kan vinden, zijn tampons, maandverbanden, tissues, condooms en pillen….anticonceptiepillen, paracetamols, theraflu’s, ibuprofens. Het is jouw Botika na Warda. Stel je eens voor dat je hoofdpijn krijgt en niks bij je hebt? Of dat jouw collega iets nodig heeft? Altijd voorbereid. Wc. Papier voor het geval dat je op de weg toch echt moet plassen.Oorbellen, horloges, club socials ….of misschien nu meer van deze tijd …Evergreens, die allang over datum zijn. De oude en nieuwe agenda. Er staat misschien toch nog iets belangrijks in die ene dat de andere nog niet heeft.

Vrouwentassen laten ook een veelzijdige mix zien van de levensgebieden van de eigenaresse. Tandenborstel en tandpasta voor het geval je als studente ergens blijft slapen. Mijn moeder gaf me altijd deze goede raad. Heb ik altijd gedaan. Je weet maar nooit wie je tegenkomt op straat en in wiens bed je belandt….
De levensgebieden….In een tas komen een agenda, een bristol, sleutelbossen van werk/ thuis/ vriendjelief/ oppashuis/ moeder, tijdschrift, biologische theezakjes, mealprep, een slipje, papiertjes van wega di number Korsou en kruimeltjes samen. Vroeger kwam je ook een krabbeltje van een telefoonnummer tegen. Je wist niet meer van wie en misschien was het maar goed ook.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het is ook altijd de kunst om op een chique manier iets te vinden in een tas.
Belangrijk is om op tijd te beginnen. Dus niet als je al in de rij staat bij de supermarkt, maar al in de auto. Op deze manier haal je een aantal ergernissen weg. De jouwe en de mijne achter je in de rij.
Verder kan je ook proberen om een detox, downsize retraite project te starten voor jouw tas. Gewoon de inhoud van de tas op een grote oppervlakte leeggooien. Het kan zijn dat je iets ziet wegrennen. Een kakkerlak, of twee. Misschien een toteki. Dan is het een kwestie van overbodigheden weg gooien of netjes wegzetten. Dus niet verplaatsen van onnodigheden. Nee, de essentie van het leven laten voortbestaan in jouw tas en je ontdoen van de rest.
Je voelt je meteen lichter en dat is je tas dan ook.

Wat zit er in jouw tas?