Vrouwen en tassen


Vrouwen en tassen.
Het blijft een interessant gegeven.
Mijn moeder loopt al jaren met chronische rugpijn en ik kan je verzekeren dat deze levenslange hel te danken is aan haar tas. Ze heeft er meerdere.
Staat ze weer ergens en dan is ze haar portemonnee weer vergeten in de ander. Of heeft ze wel haar portemonnee mee, maar dan zijn haar bankpasjes weer spoorloos. Die liggen thuis in een andere tas.

gigantische tas
Het idee is ook dat een tas niet zo vol is gepropt. Dat je de oorspronkelijke vorm nog kan zien. Mij lukt het om een ronde tas te veranderen in een ruitentas. Dan stop ik er nog een 2 liter Spa blauw fles in. De rits gaat dan niet helemaal dicht. Blijft ie toch een stukje open. Kan je de blauwe dop van verre zien, dopje eraf en dient je tas meteen als thermosfles.

Vrouwentassen zitten vol verrassingen. Boodschappenlijsten, agenda’s, meerdere telefoons, eyeliners, mascara, botte pincetten, een kauwgumrits en ook verdwaalde kauwgums, die vastgeplakt zitten aan de binnen voering van de tas. Oh ja, post-its. Altijd post-its. En verdwaalde muntjes. Nooit een briefje van honderd. Muntjes.Bloknotes, muntjes voor in de discotheek. Snoep altijd snoep. Glacial, dat antiseptic spul, een deo die je nooit gebruikt. Nagelknippers, nagelvijl. Oh ja, een plastic tas voor als je toch naar de supermarkt moet. Ik heb serieus ook soms ook slippers gevonden in een tas. Die dames gaan namelijk op hoge hakken naar die leuke feesten, maar na twee uurtjes kunnen ze niet meer. Vraag me dan wel af, waar ze die hakken dan weer laten. Aah, in die plastic tas denk ik dan en dan knopen ze dat weer aan de tas. Een soort van buideltas. Of zoiets.

Verder natuurlijk lippenstiften. Je gebruikt ze nooit, maar je hebt ze toch mee. Als je pech hebt, zonder dop en dat betekent ook dan weer een binnen voering die het nodige moet verdragen.
De binnen voering ziet er sowieso na twee weken van aankoop viezig uit. Pennen zonder doppen, een sinaasappel die zich in een waardevolle ontbindingsproces bevindt.
Deze veelgenoemde binnenvoering laat af en toe ook los. Dat maakt het allemaal beter. Het lijkt namelijk alsof je nu meer plek heb in de tas. De werkelijkheid is vaak dat je iets voelt, maar er niet bij kan. Je voelt het geld, maar je weet niet waar het zit.

tas humor

Wat ook je ook altijd in een tas kan vinden, zijn tampons, maandverbanden, tissues, condooms en pillen….anticonceptiepillen, paracetamols, theraflu’s, ibuprofens. Het is jouw Botika na Warda. Stel je eens voor dat je hoofdpijn krijgt en niks bij je hebt? Of dat jouw collega iets nodig heeft? Altijd voorbereid. Wc. Papier voor het geval dat je op de weg toch echt moet plassen.Oorbellen, horloges, club socials ….of misschien nu meer van deze tijd …Evergreens, die allang over datum zijn. De oude en nieuwe agenda. Er staat misschien toch nog iets belangrijks in die ene dat de andere nog niet heeft.

Vrouwentassen laten ook een veelzijdige mix zien van de levensgebieden van de eigenaresse. Tandenborstel en tandpasta voor het geval je als studente ergens blijft slapen. Mijn moeder gaf me altijd deze goede raad. Heb ik altijd gedaan. Je weet maar nooit wie je tegenkomt op straat en in wiens bed je belandt….
De levensgebieden….In een tas komen een agenda, een bristol, sleutelbossen van werk/ thuis/ vriendjelief/ oppashuis/ moeder, tijdschrift, biologische theezakjes, mealprep, een slipje, papiertjes van wega di number Korsou en kruimeltjes samen. Vroeger kwam je ook een krabbeltje van een telefoonnummer tegen. Je wist niet meer van wie en misschien was het maar goed ook.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het is ook altijd de kunst om op een chique manier iets te vinden in een tas.
Belangrijk is om op tijd te beginnen. Dus niet als je al in de rij staat bij de supermarkt, maar al in de auto. Op deze manier haal je een aantal ergernissen weg. De jouwe en de mijne achter je in de rij.
Verder kan je ook proberen om een detox, downsize retraite project te starten voor jouw tas. Gewoon de inhoud van de tas op een grote oppervlakte leeggooien. Het kan zijn dat je iets ziet wegrennen. Een kakkerlak, of twee. Misschien een toteki. Dan is het een kwestie van overbodigheden weg gooien of netjes wegzetten. Dus niet verplaatsen van onnodigheden. Nee, de essentie van het leven laten voortbestaan in jouw tas en je ontdoen van de rest.
Je voelt je meteen lichter en dat is je tas dan ook.

Wat zit er in jouw tas?

Advertenties

11 thoughts on “Vrouwen en tassen”

 1. LOL
  Heel erg herkenbaar.
  In de mijne zit: Paracetamol, tissues, vitamines, een meetband, een USB stick, snoepjes, een regenkap, visite kaartjes, inlegkruisjes, een rozenkrans, een gebedsboekje, een kam, een kleine spiegel, brilpoetsdoekjes, hand sanitizer, een kleine portemonnee voor klein geld en een grotere waarin voornamelijk kassabonnen terecht komen.

  Liked by 2 people

 2. Ja, die binnenvoering!
  Mijn handtas (niet te verwarren met de leuke rugzak voor dagelijks gebruik) heeft inderdaad een zwart gat waardoor dingetjes, kleine dingen en zelfs minder kleine dingen naar het binnenste van de aarde… pardon, van de tas verdwijnen.
  Waaronder: sleutels, lenzendoosje (liep 4 dagen overal in huis naar mijn lenzen te zoeken), snoepjes, medicijnpotjes (ik was al niet zo secuur met medicijnen slikken, nou spelen ze ook nog verstoppertje!), tassenhaak (zo eentje om je tas aan de rand van ee tafel op te hangen, knap irritant als je dát niet kunt vinden), pennen ( ik zwéér dat ik vanochtend nog…), nog meer snoepjes (omdat die anderre verdwenen waren had ik nog een paar in de tas gekieperd), handsanitizer (microflesje, moet toch eens zoeentje kopen die je aan de tas hangt en niet erin), pincet (noodgedwongen een 2e gekocht), nagelknipper (idem), muntjes (buitenlandse, dus ze werden neit gemist), knoop (nooit meer aangezet).
  Dat is in het kort wat ik ondertussen terigveroverd heb uit Het Zwarte Gat. Mocht ik ooit nog meer tegenkomen, dan lezen jullie het wel.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik heb in een deuk gelegen met dit artikel . Stapte vanmorgen uit mijn auto bij mijn werk en liep nog lezend op mijn telefoon de hal door. Eenmaal aan de overdracht tafel, niet iedereen nog aanwezig, las ik verder. Af en toe stiekem grinniken. En als de vraag gesteld werd “heb je een binnen pretje collega?” Kon ik daarop geen antwoord geven. Ik proestte het uit….daar opvolgend met een schamend gezicht borg ik snel mijn telefoon op, in de beroemde ‘volle tas’. Dit komt mij zooooo bekend voor. Ik heb zelf een handje van om, om de twee weken mijn tas een goede beurt te geven. Onderste boven keren om weer te ordenen…..en iedere keer kom ik ‘onbenullige dingen’ tegen, dat de vraag reist…’ is het noodzakelijk om ze mee te nemen? ‘. Mijn collega’s vragen mij vaak….’uit huis gezet?’. Vrouwen en hun tas…onafscheidelijk.

  Liked by 1 persoon

 4. Oh, zóó heerlijk herkenbaar. Ik blijf maar lachen hier. Die spulletjes zitten bijna allemaal ook bij mij in de tas. Dan heb je nog al die ritssluitingen, 4 aan de binnenkant en 2 aan de buitenkant. Aan de voorkant nog 2 van die pockets, die je met zo’n drukknoop afsluit. Ruimte zat met zo’n tas…..zou je denken.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s