If the People Only Knew


Vroeger, toen ik nog op de middelbare school zat en Staatsinrichting kreeg, realiseerde ik me wat een groot recht het was om te mogen stemmen. Het was niet iets om licht mee om te gaan. Volgens mij waren er in het jaar dat ik 18 was geworden toevallig verkiezingen. Dus ik kweet mij heel serieus van mijn taak en heb me verdiept in wat de belangrijkste kandidaten te zeggen hadden.

actuary-clipart-mystery-clipart

Behalve dat ik hem er fascinerend vond uitzien, kon ik me vooral vinden in wat Don Martina van de MAN te zeggen had. Dus ik heb op hem gestemd. Toen ik na mijn studie weer hier kwam wonen, met een hoofd vol met mooie idealen, heb ik me aangesloten bij de MAN en ben ik zelfs vice voorzitter geworden van de Hubentut Aktivo MAN, de HAM. Hahahaha yups. Don Martina stond toen niet meer aan het hoofd van de partij en ik merkte na een tijdje dat er een hele andere koers gevaren werd. Een erg teleurstellende koers, naar mijn mening.

Fast forward naar ongeveer 10 jaar geleden. Toen begonnen mijn ditkloptnietsensoren steeds vaker af te gaan, door wat er zich afspeelde in de wereld. En hoe meer onderzoek ik deed, hoe meer het me duidelijk werd dat we allemaal grondig voor de gek gehouden worden.

Dus ja, lang verhaal kort gemaakt, ik ben een verschrikkelijke conspiracy theorist. Ben ik zo eentje die ’s avonds allerlei obscure websites leest en in allerlei fora paranoïde theorieën spui met mijn andere conspiracy theorist buddies? Nee, dat niet. Ben ik wel geweest. Een beetje. Maar ik kwam er achter dat ik me liever met positieve dingen bezighoud. Politricks valt daar niet meer onder. Erger nog, ik verwacht zelfs dat sh*t will hit the fan within my lifetime. Zoals alles (economie, educatie, omgang met milieu, enz.) nu in elkaar steekt, is niet lang meer vol te houden. Dus of we beginnen vanuit ons zelf 180 graden te draaien, of we drijven het tot de spits en dwingen een wereldwijde crisis af. Ik verwacht dat laatste.

635889138572991465235333426_conspiracy-theories-everywhere-450x245

Eigenlijk niet handig als je op een eiland leeft en afhankelijk bent van import. Vandaar dat ik wil leren groente verbouwen en vissen. Water destilleren moet me volgens mij wel lukken. En naar het vaste land varen ook, want when sh*it hits the fan, zal een deel van de bevolking waarschijnlijk moeten vertrekken.

Maar, back to topic, hoe dan verder? Want over 2 weken zijn er weer verkiezingen en het kiesrecht vind ik nog steeds wel belangrijk. Mensen zoals jij en ik hebben er niet voor niks jaren voor gevochten om het te verkrijgen. Hoe lang na de afschaffing van de slavernij heeft het geduurd voordat gekleurde mensen mochten stemmen? Ik weet het niet. Vrouwen mogen in Nederland pas 100 jaar stemmen. Op Curaçao pas sinds 1949. In Australië mag de inheemse bevolking pas stemmen sinds 1960. Voor die tijd werden die mensen gerekend tot de flora en fauna van het land. F*cking flora en fauna! Dus…. ja, ik neem mijn stemrecht nog heel serieus. Alleen ga ik niet meer kiezen.

capture

Advertenties

Auteur: YoWi

Yolanda gelooft dat iedereen creatief is op z’n eigen gebied. Ze loopt graag op kedsen, kan niet zingen, heeft de meest interessante gesprekken met kinderen, is niet geïnteresseerd in wat hoort of moet, is een friend for life, vindt dat alles met respect gezegd en gehoord kan worden, speelt graag met taal en heeft een bodemloze nieuwsgierigheid naar de mens en het leven en de levende mens. Buiten haar blogs is Yolanda nogal introvert, maar als je naar haar mening vraagt krijg je die vaak (ook wel eens ongevraagd) zonder saus voorgeschoteld. Waarschijnlijk is dit te danken aan haar jeugd in Europa ook al is haar lombrishi hier op Curaçao gedereerd. In het dagelijkse leven werkt Yolanda als beeldend therapeut voor haar eigen praktijk Dareling.

3 thoughts on “If the People Only Knew”

  1. Voor de lezer is het ook van belang te weten dat de blanco stem niet verloren gaat. De o zo belangrijke KIESDELER wordt er mede door bepaald. Dit is niet het geval bij een ongeldige stem.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s