Ban serio!!!!!

Christine Analise zegt; Ban hopi na serio.

Advertenties

Radeloos loop ik door de supermarkt. Geen idee wat ik allemaal moet kopen voor de aankomende tropische depressie. Ik vraag me al dagen af wat een  tropische depressie is. De enige depressie die ik ken is de depressie die ik vlak voor mijn menstruatie krijg. Als ik me zoiets moet voorstellen dan is een tropische depressie echt een bitch.  In de supermarkt is het een chaos, iedereen loopt door elkaar. Ik loop rondjes met mijn blik tonijn in de hand en twijfel of ik de corned beef van  bijna 7 dollar moet kopen of niet.  Ik kijk stiekem wat andere mensen in hun wagentjes hebben zodat ik een idee heb van wat  ik moet kopen om een storm te overleven. Als ik in de karretjes van mensen kijk lijkt het wel alsof ze een feestje aan het organiseren zijn, veel bier, toastjes, chips. Ik denk bij mezelf ban serio. Ik sta met 2 blikken tonijn, 2 pakken rijstwafels en flesjes water in de rij. De meneer voor mij moet om mij lachen en vraagt aan mij “Ga je daarop leven de aankomende dagen”, waarop ik twijfelachtig antwoord “Ik denk het”.

 

corned-beef

Op social media en de radio was het net zo druk als op straat. Iedereen had wel een verklaring voor de aankomende orkaan. Zo zou de Gay pride op Curaçao de oorzaak zijn dat we gestraft werden door God,  en zou de orkaan zijn ontstaan om een halt aan de verkiezingen te roepen. Dan had je de Hollanders die zich afvroegen of ze konden gaan zwemmen,  of hun zeiltripje nog door kon gaan en die zich drukker maakte om de hond van de buren dan het welzijn van de buren. Ban serio!!!

 

gods-wil-mattew

bill-cosby-annoyed-shaking-head-smh-gif

Velen lieten zich negatief uit over de berichtgeving zowel op Curaçao en Bonaire. Op social media werd beweerd dat je vooral op Hurricane centre en het KNMI moet vertrouwen voor juiste informatie. De  informatie van onze meteorologen zou niet deugen. The funny thing is dat bijna alle informatie die naar buiten kwam over de orkaan van het KNMI en Hurricane centre afkomstig was.

D-Day

Daar zat ik dan wachtend op de tropische depressie.  Terwijl het donkerder werd dacht “wat een romantische avond wordt dit”. Dan komt  de reality check “niks romantisch you’re still single remember”.  Kaarsen aan, alle oplaadbare lampen opgeladen voor het geval dat de stroom zou uitvallen.”Laat die storm maar komen”, dacht ik!

hurrican-cuddling

Ban serio!

Er kwam helemaal niets, geen storm te bekennen. Ik heb zwaardere regenbuien en windstoten in Nederland meegemaakt. Ik was opgelucht dat het een storm in een glas water was. Tot mijn verbazing las ik op social media dat mensen ontevreden waren om het feit dat de orkaan onze eilanden gemist heeft. Men was ook boos over de getroffen maatregelingen zoals, geen school op vrijdag, de vluchten van Inselair  die geannuleerd waren, dat er maar één Botica dienst had. Ophef voor niets vond men. Ophef voor niets? Ban serio!! Er was een orkaan voorspeld. Het is niet zo dat er een regenbuitje voorspeld was.

Jammer dan, voor de thrillseekers die hoopte op een orkaan, om een dag later zielige selfies te posten van hun verwoestte bezittingen.  Ik ben vooral blij voor de mensen die niet de luxe hadden om voedsel voor dagen in te slaan noch luxe om hun huis orkaan veilig te maken. De orkaan is hen bespaard gebleven.

Aftermath orkaan

De aftermath was alleen maar een zuchtje wind in vergelijking met de storm die wij verwacht hadden en kijk wat het allemaal aangericht heeft. Be careful what you wish for.

 

Bachlorbeach bonaire storm.jpg
Afther math Matthew Bachelor beach Bonaire. foto: Monliz Photography services
boca-sami-tico-christiaan
Boca Sami. Foto Tico Christiaan

 

Video Julius Koko

One thought on “Ban serio!!!!!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s