Aborto no ta antikonseptivo


Seks is lekker en het is normaal. Mensen houden van seks maar niet van alles wat er bij komt kijken. Karni riba karni is het toch? Voelt lekkerder. Ondanks dat Durex fetherlite al jaren op de markt.

durex-fetherlite-3

Afgelopen week is een onderzoek van het Volksgezondheid Instituut Curaçao gepubliceerd. Eén op de acht meisjes op school, zegt ooit zwanger te zijn geraakt na seksueel contact tijdens hun schooltijd. De helft van deze zwangerschappen eindigen ook nog eens in een abortus. Eerder dit jaar is er ook een ander onderzoek gepubliceerd waarbij blijkt dat de tienerzwangerschappen op Curaçao nog steeds niet dalen. In de onderzoeken in Nederland komt naar voren dat Antilliaanse meisjes en vrouwen het vaakst abortus plegen. E kosnan aki ta kos serio!

help-i-am-pregnant

Ik denk dan echt ban serio hendenan! Bo yu ta kana bisti paña sexy, e tin mag di bisti hilchi haltu ku 12 aña, e tin mag di bai fiesta, kore keiru ku yen “amigu”. Pero pil, pil si e no tin mag di bai tuma na dokter. Bo yu homber ta kana kambia frei manera karson di abou. E uniko kos ku bo ta bisele ta pa e nu bin ku muhe na barika kas.  Anto abo muhe grandi ta kana uza abortus manera ta antikonseptivo? Zijn wij echt zo onwetend of doen we alsof?

Bo yu no ta señorita

Elke ouder denkt dat hun dochter een heilig maagd is. Laat me je alvast uit die droom helpen. Veel kinderen zijn al vrij jong seksueel actief. Als jij er niet met je kind over praat, zal jij nooit weten wat er gaande is in het leven van je kind. Voorkom dat je kind zwanger raakt en  achter je rug een (illegale) abortus pleegt. Dit doe je door te blijven voorlichten en het het is geen crime om je dochter/zoon voorbehoedsmiddelen te geven

n-parents-talking-to-kids-628x314

Over abortus gesproken

Ik vind dat elke vrouw baas is in eigen buik. Mi no ta kontra ni pro abortus. Als je vindt dat je er niet aan toe bent om op een bepaald moment een kind te krijgen, dan is een abortus te overwegen.
Voordat jij het comment gedeelte van deze blog met allerlei passages uit de bijbel gaat bombarderen, omdat je het niet eens bent met mijn stelling over abortus, denk goed na over alle zondes die jezelf hebt begaan.  Het maakt me niet zoveel uit hoe mensen hierover denken. Een vrouw moet zelf kunnen beslissen of ze een kind wil houden of niet. Er is wel een grote PERO..abortus is geen voorbehoedsmiddel. Stop di uza abortus komo voorbehoedsmiddel! Mensen gebruiken abortus veel te vaak als voorbehoedsmiddel en daarvoor is abortus zeker niet bedoeld.

Ongewenst vaderschap bestaat niet

Vanaf het moment dat je seks hebt zonder bescherming  dan weet je dat je vader kan worden. Dat witte goedje dat uit je penis spuit bevat zaadcellen en daar kunnen vrouwen zwanger van worden. Jij als man weet dus ook dat ongewenst vaderschap niet bestaat. Je weet namelijk voor een groot deel van je leven dat vanaf het moment dat je bij een vrouw naar binnen gaat dat ze zwanger kan raken. In plaats van vrouwen te dwingen tot abortus omdat je haar anders verlaat of van je verantwoordelijkheid weg te lopen begin een condoom om je toverstaf te doen. Ook voor jou als man geldt dat je niet moet denken dat abortus een voorbehoedsmiddel is of je enige redding om geen vader te worden. Mannen en jongens zijn net zo goed debet aan het hoge aantal abortussen. Mannen zijn vaak ook de oorzaak waarom vrouwen kiezen voor een abortus. Let’s talk about it.

Yen kos ta pasa pero tur kos ta taboe. Ban pa un kambio den pensamentu.

 

mister-bean

 

Advertenties

One thought on “Aborto no ta antikonseptivo”

  1. Hi Christine
    Jammer genoeg is dit de realiteit van veel Antilliaanse meiden. 1 op de 8 is best veel. Er is een film van pro life. Daar kun je precies zien de horror van een abortus. Het zal goed zijn als onze meiden en zoons die film kunnen zien. De ouders ook. Kunnen we onze kinderen opvoeden hoe ze verstandig en liefdevol met hun lichaam om kunnen gaan en hunzelf en het land veel verdriet kunnen besparen.
    Christine, blijf over deze onderwerpen schrijven. Ze dragen bij aan onze bewustwording.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s