Election Fatigue


Mi ta kansà. Ofendì. Incredulous. Di strrrrress. Ik ben er helemaal klaar mee.

Ku kiko anto, shon?” hoor ik je denken. Nou, ik ben HELEMAAL KLAAR met deze verkiezingen. De amerikaanse, dus. En samen met mij, nog miljoenen anderen, de hele wereld over, ook op ons Korsou. Meer dan een jaar al, dag in, dag uit, de negativiteit, leugens, ophitserij overal: kranten, mijn Facebook page, Twitter, online nieuwsbronnen, TV, tijdschrijften, radio. Het lijkt net alsof ik er niet onderuit kan. 

stressedoutcat
Mood today

Dit is geen grap meer. Was het misschien nog zo een jaar geleden, nu is het echt een bron van kopzorgen, maagpijn en slapeloosheid alleen al bij de gedachte dat een bepaalde persoon zou kunnen winnen. En het gekke is dat ik niet eens kan stemmen daar ik geen amerikaanse staatsburger ben. Niettemin hebben de laatste 3-4 maanden echt een “toll” genomen, op velen van ons.

Ik ben bang

Bang niet alleen voor wat er zou gebeuren  mocht die Makaku Oraño winnen. Maar ook bang wanneer hij NIET wint (oh please please please let it be so). Alle vooruitgang – veel hardgevochten – in een klap weg mocht deze Clown leider worden van “The Most Powerful Nation on Earth.” (Propaganda waar velen echt nog in geloven trouwens, en gezien het bullygehalte van de VS nog waar ook. Maar in de tussentijd wordt er niet eens goed gezorgd voor hun eigen mensen: in 30 van de 50 staten kennen meer dan 20% van kinderen onder de 18 voedselonzekerheid. Volgens de USDA houdt dat in dat deze kinderen “beperkte of onzekere beschikbaarheid van voedzaam en veilig voedsel of beperkt of onzeker mogelijkheid tot een aanvaardbaar voedsel in sociaal aanvaardbare manieren weten te verwerven”. Fucked up. But I digress).

Waar was ik nou weer? Oh ja. Mocht deze excuus voor een man winnen: weg met Roe v. Wade, weg met actieplannen voor hernieuwbare energie, LGBTQ-beschermingswetten gaan de wc in, de economie gaat ook weer de vuilnisbak in (en niet alleen van de VS),  en foreign relations? Nou, kiss those goodbye en zet je schrap voor nog meer oorlog en ellende.

Zelfs als hij NIET wint, ben ik nog steeds bang. Want weet je, het gaat helemaal niet om Trump. Trump is een produkt van de onderbuik van een stinkend beest, wat al jaren aan het etteren is en niet magisch geneest wanneer, WANNEER (please please pleeeeeaaase) hij verliest. Er is twee dagen geleden in Mississippi een Afro-Amerikaanse kerk afgefikt en daarna ook nog gevandaliseerd met een spuitbus. “Go Trump” zei het. “Ja duh, Mississippi” hoor ik je dan weer denken. Maar hier in San Francisco, toch wel beschouwd als het walhalla van het liberalisme en vooruitstrevendheid, werd de hijab van een Muslima van haar hoofd afgerukt, en zijzelf in haar gezicht geslagen door een wildvreemde kerel. Haatmisdrijven tegen Latinos zijn sinds 2012 in drievoud toegenomen. En ik heb nog èèn voor je: Orlando. ‘Nuf said.

De racisten en xenofoben komen overal onder hun rotsen vandaan gekropen, energized door de haatdragende retoriek van een malloot. Die hen zelf trouwens ook veracht. Naar schatting zijn er ongeveer 20 miljoen amerikanen die Agent Orange steunen (Ik heb ook schattingen van over de 40 miljoen gezien, mijn god). Wat denk je dat die mensen gaan doen wanneer hij verliest? Ik wil het niet weten.

#wtf

Ik vind het ongelooflijk. ONGELOOFLIJK dat in een land met 324 miljoen inwoners het neerkomt op deze twee kandidaten, een dubieus, de andere ronduit gek/gevaarlijk/onverantwoord/een vieze verkrachter (oh wait, “alleged”….. GTFOH!) als enige keuzes voor de belangrijkste vacature van de wereld.

Ik zeg altijd grappend tegen amerikaanse vrienden: “Ha, at least I can leave if he wins!” Maar zouden we elders in de wereld het effect van een Drumpf-win echt niet voelen? Jazeker wel. De pseudo-Trumps (types zoals Johnson in de UK, Wilders, Le Pen in Frankrijk. Gemerkt trouwens dat ze allemaal van dat verdomd lelijke haar hebben?) worden allemaal erkend en het trickle-down effect kan gewoonweg niet mooi zijn. Can we afford another downturn op ons kleine Korsou? We hebben het al best wel moeilijk. Het laatste wat we nu nodig hebben is dat onze grote buurland (waar we ook nog es even onze gulden aan gepegd hebben) naar z’n krili gaat.

This will drive me to drink

Moest dit even van me afschrijven. Nog maar vier dagen te gaan… Het komt allemaal goed. Let me have this bottle of gin.

electionfatigue

Advertenties

One thought on “Election Fatigue”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s