Bo gusta bo lepnan?

Manera Oompie ta bisa, den mi inbox mi a hañ’é: e situashon di labias […]

Advertenties

Manera Oompie ta bisa, den mi inbox mi a hañ’é: e situashon di labias

“Ik las laatst een artikel over de labias van de vrouw. Vrouwen zijn niet tevreden over hun ‘lippen’ en willen vaak een ‘vlindervagina’. Nu ben ik benieuwd hoe dat eruit ziet want zelf Google kon mij niet wijzen hoe het eruit zag. Want wat maakt dat die vrouwen allemaal zulke lippen willen?”

Yes! Laten we het vandaag hebben over de vorm van de vagina, nunu, doos, dondon, poenie, poes, yoni, punani, pushi, pussy, dondonchi, cosita rica of hoe je jouw edele delen ook noemt.

De afgelopen decennia zijn we steeds meer geobsedeerd door ons uiterlijk en ons lichaam moet er perfect uitzien. Deze obsessie wordt in stand gehouden door traditionele media (advertenties in kranten, tijdschriften, televisie) en sociale media legt er nog een laag bovenop, omdat we nu met allerlei filters en andere tools  gemakkelijk onze appearance kunnen editen. Vooral vrouwen voelen de druk dat ze moeten voldoen aan een standaard schoonheidsideaal, een ideaal die er over het algemeen uitziet als een witte, slanke vrouw met glad haar (bon kabei).

projects%2f1441360862-hm-doutzen-kroes%2f50x70cm_fake_ad

Even reizen naar Colombia voor een borstvergroting, chupa vet, Kylie Jenner lippen of Nicki Minaj’s ass lijkt de normaalste zaak van de wereld te zijn. Naast deze “standaard” procedures is er een nieuwe hype: vrouwelijke genitale cosmetische chirurgie, dat onder anderste bestaat uit monsplasty, vaginoplasty, hymenoplasty, labiaplasty, G-spot augmentation, clitoral unhooding, frenuloplasty, perineoplasty, vet injecties (Google it!). Het is een stijgende trend dat vrouwen niet blij en heel onzeker zijn over de vorm van hun labias, de binnenste en buitenste schaamlippen, en ervoor kiezen om dit chirurgisch te corrigeren.

Elke chirurgische ingreep brengt uiteraard risico’s met zich mee maar een labiaplasty kan soms leiden tot hevige bloeding, infectie, littekens van het weefsel, ontwikkelen van een bloedstolsel in een bloedvat of verminderde gevoeligheid van de geslachtsdelen. Als ik alleen al kijk naar de laatste mogelijke side-effect denk ik Hell No! Vrouwen hebben over het algemeen meer moeite dan mannen om klaar te komen, dus ik zou er zeker niet bewust voor kiezen om een operatie te ondergaan waarbij mijn geslachtsdelen minder gevoelig worden. Orgasmes zijn heilig en hebben grote voordelen voor lichaam en geest, dus ik ga ook niks doen dat de weg naar HALLELUJA blokkeert of verstoort.

panel-1
The Great Wall of Vagina

Mijn vraag is meteen “hoe in hemelsnaam ziet een normale vagina eruit?” De grootte, kleur en vorm van de schaamlippen verschillen aanzienlijk en kunnen veranderen als gevolg van de bevalling, veroudering en andere oorzaken. Een standaard vagina bestaat dus niet! Artiest Jamie McCartney creëerde ‘The Great Wall of Vagina’, 9 meter panels waarop je 400 verschillende vagina’s kon bewonderen die in gips waren gegoten. Deze artiest wou vrouwen de diversiteit van vulva en labias laten zien en ze hoopt dat dit beeld zal helpen om de toename in vrouwelijke genitale cosmetische chirurgie te bestrijden.

En waarom lijkt het net alsof vrouwen alleen kiezen voor dit soort drastische ingrepen? Ik weet dat er ook genoeg mannen onzeker zijn over de grootte van hun penis (Not all black men have huge D), maar hoeveel mannen nemen ook de stap om hun penis te vergroten of een balcorrectie te doen? Ik vind het diep triest om te zien dat vrouwen zichzelf zoveel onzekerheden aanpraten en cosmetische ingrepen ondergaan om zogenaamd perfect te zijn. We moeten daar echt mee ophouden!

d0de71ccc3051e07477e8650a31d8c3b
Bron: Pinterest

Ik snap niet waarom vrouwen zich zo druk maken om de vorm van hun lippen, want ik durf mijn jaarsalaris te wedden dat mannen (of vrouwen) helemaal niet daaraan denken als ze bij jou aan het diepzee duiken zijn. Ik heb altijd het gevoel gehad dat mannen vooral gefocust zijn op het heerlijke eten dat hun voorgeschoteld wordt. Bij voorbaat sorry als dit plat overkomt, maar wij weten allemaal dat Antilliaanse mannen grote eters zijn die je soms zelfs smeken: “na mi proef e koi nò mama!”. Eerlijk gezegd denk ik niet dat mannen erg selectief zijn en/of eisen stellen aan de cosita rica, anders zouden ze niet zo vaak en zo snel hun honger stillen met de maaltijd van verschillende vrouwen.

Kemen muhé, sto’i hasi ko’ i idiot i stima bo lepnan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s