Je moet op mannenjacht


“Christine, weet je wat jij wat meer moet gaan doen?” “Je moet op mannenjacht!’

Mensen geven je de meest aparte adviezen als je vrijgezel bent. “Vrijgezel ben je omdat je dat wil”, hoor ik vaak. Of deze is ook leuk “Je komt nergens je bent alleen maar in huis daarom ontmoet je nooit iemand”. Welke zeker niet in het rijtje van goedbedoelde opmerkingen mag missen is “je bent te kieskeurig”.

Je begrijpt het vast wel een jaar verder na mijn blogs over het vrijgezel zijn en de bemoeienissen van mensen rondom deze kwestie is er totaal nog niks veranderd. Ik ben nog vrijgezel. De goedbedoelde adviezen vliegen je om de oren als je vrijgezel bent. Mensen zijn bang dat je eierstokken over een paar jaar niet meer functioneren. Ze zijn zich er vaak niet eens van bewust dat ik het ook anders had gewild en dat ik allang een gezin had willen hebben. Mensen zijn zo bezig met je eierstokken dat je gaat voelen dat je ze hebt.
Ik ben niet ik ben de beroerdste niet en kan er soms ook wel om lachen om de adviezen en opmerkingen.

Mannenjacht

Ik moet jagen volgens sommige mensen.  Ik zie het al voor mij elk weekend elke discotheek afstruinen en mannen diep in hun ogen aankijken met zaadvragende ogen en dan mijn speer eruit halen en jagen maar.  Zo werkt het niet mensen! Ik weet niet wat op mannenjacht gaan is. Wat ik wel weet dat is dat de prehistorische vrouwen die in Zuid-Afrika woonden op mannenjacht gingen! Ik ben daar niet de persoon voor. Ik heb geen jagersinstinct. Ik weet niet hoe dat moet en eerlijk gezegd ik heb er weinig interesse in.

mannenjacht.jpg

Je moet meer open staan

Meer open staan is het meest vage begrip die ik ken. Wat is open staan voor iemand? Ik heb altijd een open houding ik ben altijd geïnteresseerd in de ander. Ik ben geen gesloten boek. HOE OPEN MOET IK NOG ZIJN? Ja, veel mannen willen dat je op een ander manier open staat. I got no time for that.

niemand-heeft-ijd

Je moet er meer op uit gaan. Je onderneemt te weinig.

Ook iets wat elke vrijgezelle vrouw weleens gehoord heeft. Best grappig eigenlijk. Ik ben namelijk bijna elke maand op Curaçao. Ik maak tig dienstreizen naar Nederland en andere plekken. Tijdens mijn vele vertragingen met Insel air ben ik echt niemand tegen het lijf gelopen hoor. Ik heb de grootste discotheken van de Benelux gezien en op elk Caribisch eiland de meeste discotheken en barretjes wel gezien. Ik ben op wel 100 treinstations geweest in mijn leven en ik heb wel 100 boekenwinkels en bibliotheken in mijn leven gezien. Ik ben gaan hiken, moutainbiken, ik ben een vaste beachganger en volg salsalessen. Niet op zoek naar mannen, maar gewoon omdat ik een ondernemend persoon ben. Dat ik saai ben en nergens kom kan jij nu ook van je lijstje afschrijven van goedbedoelde adviezen.

Je had toch een leuke jongen ontmoet, waar is het fout gegaan.

Ja, ik had een hele leuke guy ontmoet.Hij is nog steeds leuk. Hij is prachtig en hij heeft de leukste smile, hij is funny en intelligent. Nee, het is niks geworden. “Je hebt niet genoeg je best gedaan”, wordt er dan gezegd. Als hij mij niet als een treasure ziet kan ik hem niet dwingen om een relatie met mij aan te gaan. Als hij mij not worth the effort vindt en dit duidelijk laat zien dan kan ik mezelf niet omtoveren in iemand die hij wel worth the effort vindt.  Ik kan niet meer doen dan mezelf zijn. Er is niets mis met mezelf.

effort

 

Je kijkt niet genoeg om je heen

Het feit dat ik een zonnebril draag 99%  van de tijd betekent niet dat ik rondkijk.

zonnebril

Je hebt geen relationshipsgoals en je bent te veeleisend

Oh, heb ik wel hoor. Ik heb veel relationshipgoals. Natuurlijk hebben wij vrijgezelle vrouwen relationshipgoals. Niet omdat wij vrijgezel zijn en de spoeling dun wordt en wij de dertig gepasseerd zijn moeten we pakken wat op ons pad komt. We mogen  bepaalde eisen hebben. Dat maakt je niet veeleisend.

mannenjacht-5

Bedankt voor alle goedbedoelde adviezen en je zorg over mijn eierstokken, mijn seksleven en of ik überhaupt aan een man zal komen. But i got this..

Advertenties

4 thoughts on “Je moet op mannenjacht”

  1. tja, het is een universeel probleem hoor. Behalve in China misschien? Het is allemaal een reeks van factoren bij elkaar en aan het einde van de rit is het eigenlijk het type maatschappij van vandaag die dit probleem heeft doen ontstaan. Ligt helemaal niet aan ons vrijgezelle vrouwen.

    Ik heb nog eentje om toe te voegen aan de lijst van adviezen, deze is het ergste: Je moet gewoon een lijstje maken met je wensen en het universum zal het je gunnen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s