De kleine grote dingen die ertoe doen


keep-calm4Dus ik sta bij een verkeerslicht rustig te wachten en ik hoor ineens een harde knal achter mijn auto. Achter mij zie ik een jonge vrouw uitstappen. Ze is in paniek. Ze begint zich te verontschuldigen en ik zie aan haar gezicht dat zij enorm is geschrokken. Zelf voelde ik een enorme rust, dus ik zeg tegen haar: “dat kan gebeuren”.

Ik kijk naar mijn auto en denk: tja, een auto kun je vervangen, maar een mens niet. Uiteraard zie ik de deuk in mijn bumper en nog wat andere zaken, maar ach dat kan gemaakt worden of vervangen. Voor mij staat een gezonde vrouw zonder krasjes en bulten, ik ben ok, dus alles is OK!

Terwijl wij op Curacao Road Service wachten, raak ik in gesprek met die mevrouw. Ze is moeder en moest haar kinderen ophalen. Drukke schema’s en een volle hoofd, “boem”, auto-ongeluk. Ze is heel aardig en blijft zich verontschuldigen, maar ik vertel haar dat alles een reden heeft. Het had moeten gebeuren. Hier en nu en precies waar we staan.

Ons gesprek wordt verrijkt wanneer een medewerker van Curacao Road Service met zwaaiende heupen onze kant komt oplopen en als een Diva zijn hand uitsteekt om zichzelf voor te stellen. Hij is helemaal geschikt voor de catwalk by the way. Hele aardige en professionele man.

Daar staan we dan, giechelend om de diva die foto’s maakt van onze auto’s en om haar Volkswagen die geen enkele kras vertoont. Ze raadt me aan om de volgende keer een Volkswagen aan te schaffen. Ik denk echter dat het een grote vrachtwagen wordt! 😉

De medewerker van CRS is verbaasd dat wij zo rustig naast elkaar zitten en de boel proberen op te lossen. Dat is hij niet gewend. Sommige cliënten flippen al om één krasje en anderen grijpen elkaar bij de keel. Eén ding staat vast, in zijn busje wordt niet gevochten. Save the drama for your mama!

Maar goed mijn leven is veel meer waard dan mijn auto. Fouten maken is menselijk. Compassie tonen is op zulke momenten wenselijker dan ruzie maken om materiële zaken.

Carpe diem mensen!

Guestblogger Suhail Gomez

Advertenties

One thought on “De kleine grote dingen die ertoe doen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s