Danki!


Ongeduldig sta ik aan de balie. Ik wacht, wacht, wacht en wacht. De man voor mij in de rij blijft maar zeuren en blijft maar hetzelfde herhalen. Ik draai met mijn ogen want zelfs mij begint hij te irriteren. De medewerker legt hem 10x hetzelfde uit en hij blijft dezelfde vraag herhalen. “Ja we willen allemaal naar huis”, denk ik.

Dit is al de zoveelste keer dat ik gestrand ben. Gestrand op het vliegveld. Alleen dit keer was het een heel vervelend geval, we waren al zo’n 30 minuten in de lucht, maar we moesten vanwege een mankement aan het vliegtuig terug. De hele vlucht ging mijn hart te keer. Ik heb volgens mij wel 100.000x in mijn hoofd gezegd “Stort a.u.b. niet neer, stort a.u.b. niet neer”. Doodstil was het tijdens de vlucht totdat er een dame hard op begon te bidden. Ik kijk geïrriteerd naar haar, want ze zaait paniek met haar paniekerige gebed. Ik word er onrustig van. De passagier links van mij kijkt ook geïrriteerd het geeft me een goed gevoel dat ik niet de enige ben die geïrriteerd is door haar paniek.  Ik kijk naar de stewardess, ze glimlacht vriendelijk en dat geeft me een terugstellend gevoel. De rust die ze uitstraalt geeft mij het gevoel dat we veilig gaan landen.

“Sir could you please wait a moment please”.  De grondstewardess die al geruime tijd door diverse mensen omringt wordt voor informatie vraagt aan de zeurende man om haar heel even met rust te laten.  Haar telefoon gaat al een hele tijd. Ze had hem al een paar keer weggedrukt. Nu heeft ze hem opgepakt. Ik hoor haar gesprek. Het is een privé gesprek. Ze smeekt de persoon die op haar kind past om nog heel even op het kind te passen. De persoon aan de telefoon schreeuwt zo hard tegen haar dat ik het kan horen. Ze lijkt in paniek. Ze moest haar kind al uren geleden bij de oppas  ophalen begrijp ik uit haar reactie. Ondertussen begint de man aan de balie haar weer lastig te vallen. Andere passagiers blijven aandringen dat ze informatie willen. Ze verliest haar zelfbeheersing en schreeuwt tegen de passagiers. Ze loopt weg en zegt tegen haar collega dat ze naar buiten moet. De babysitter staat buiten met haar kind en ze moet nu naar haar kind. Ze loopt weg en ik heb haar niet meer terug zien komen.

Toen ik afgelopen week hoorde dat InselAir 250 medewerkers heeft ontslagen dacht ik aan haar. Misschien heeft zij net zoals een heleboel andere vaders, moeders, en jonge mensen hun ontslag gekregen.

We wisten allemaal al een lange tijd dat InselAir noodlijdend was. Ik heb veel last van de vertragingen gehad, omdat ik vaak voor mijn werk moest reizen. Door de slechte communicatie werden er regelmatig passagiers agressief naar de grondmedewerkers. Ik heb me vaak afgevraagd WAAROM so much drama. Ondanks dat ik op mijn plek van bestemming wilde komen, viel ik de medewerkers niet lastig. Zij konden er namelijk ook niets aan doen. Ik zat vaak met een geïrriteerd gezicht op het vliegveld omdat ik vaak uren moest wachten. Mijn boze gezicht was waarschijnlijk ook een reden waarom ik nooit een man heb ontmoet op het vliegveld. Ik krijg namelijk altijd de vraag waarom ik nooit mannen op het vliegveld ontmoet, gezien ik zoveel reis. Nou, het komt door mijn chagrijnige gezicht. Ta InselAir su falta ku niun homber a bin papia ku mi.

Omdat ik altijd vriendelijk en met heel veel geduld te woord ben gestaan door het InselAir personeel ookal kom ik met een chagrijnige kop het vliegtuig in en hebben ze al veel gescheld moeten verdragen ze lachen altijd vriendelijk naar je waardoor je boosheid vrij snel zakt en je ook een smile op je gezicht krijgt.

Ik zeg dank je wel omdat dat veel waardevoller is dan al het gescheld dat jullie hebben moeten verdragen.

Advertenties

One thought on “Danki!”

 1. Ik lees toch ook wel humor in dit blog.
  Misschien reageert er nog een mannelijke ontslagen medewerker op je blog?

  Is er trouwens al uitzicht op een herstart of nieuwe vliegmaatschappij!
  Dat reizen zal toch wel doorgaan?

  Bemoedigende groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s