Ik wil een traditionele vrouw. Oké doei!!


nee, ik heb geen kinderen” was mijn eerste blog op 23 juni 2013. Vandaag  precies 2 jaar na mijn eerste blog kan ik nog steeds zeggen “Nee, ik heb geen kinderen”. Als je denkt dat de bemoeienissen met betrekking tot mijn eierstokken gestopt zijn dan kan ik alleen maar zeggen “nooit van je lang zal ze leven”.  “Edat ta subi Christine, bo tin ku wak un homber pa traha yu kune”, mijn antwoord is nu standaard, “zal ik doen” met een geforceerd glimlachje en instemmend knikje. Discussiëren heeft geen zin meer over dit onderwerp. Ik kan mensen er toch niet van overtuigen dat ik het echt anders had gewild.

Hoe langer ik vrijgezel ben hoe dunner de spoeling wordt. Veel mannen hebben al een relatie of liegen dat ze vrijgezel zijn.  Zelfs de zogenaamde Christelijke broeders die elke zaterdag of zondag in de salon/zaal of kerk zitten liegen over het vrijgezel zijn. Ik merk dat ik steeds minder geïnteresseerd ben in het in contact komen met mannen. De interactie met mannen is vaak oppervlakkig. Als manblindheid en mandoofheid ziektes zijn dan weet ik zeker dat ik langzamerhand beginnende symptomen van deze ziekte heb. Ik hoor vaak pas later van vriendinnen, “bo no a tende e gai yama bo” of “e gai ei tabata wak bo”. Ik moet dan vaak heel hard nadenken welke guy naar me heeft gekeken of iets gezegd heeft. Het is lekker veilig en rustig in mijn coconnetje.

De laatste keer dat ik een gesprek had met een man die in mij geïnteresseerd leek. Gaf hij aan dat hij een traditionele vrouw wilde. Wat is een traditionele vrouw anno 2017? Naarmate ik meer met hem sprak leek het erop dat hij gewoon iemand wilde daten die net als zijn moeder is. Zijn moeder was zijn grootste voorbeeld van hoe een vrouw moet zijn. Gehoorzaam, niet al te ambitieus en niet een al te grote mond, het huis moet netjes en eten op tafel. “Wat is een grote mond”  vroeg ik hem, terwijl ik langzaam een maagzweer voelde opkomen door het gesprek dat ik met hem had. Ik denk bij een grote mond meteen aan een vrouw met een grove vocabulaire. “Nee, grove vocabulaire dat was het niet”, zei hij. Hij wilde absoluut geen vrouw die een te uitgesproken mening heeft. Nou dude, keep on walking. Hij heeft vast mijn blogs op T’aki mi ta beba niet gelezen.

giphy (1)

Ik kom in het dagelijks leven veel vrouwen tegen die heel openhartig zijn tegen mij  over daten, relaties en seksualiteit.  Wat mij opvalt is dat er nog steeds veel vrouwen zijn die door hun relatie zich niet ontwikkelen op persoonlijk gebied. ”Mi frei no ta ke pa mi bai skol” of “semper mi ta ke mi mes negoshi pero mi no ta tin mag di mi kasa”. Foi ora bo tin un homber ku ta bisa bo ku e no ke pa bo bai skol of e ke pa bo stòp ku skol, bo tin ku kuminsa pak bo maleta anto hala kita. De dag dat de “ik wil een traditionele vrouw” je verlaat voor de dochter van de buurvrouw en jij alleen achter blijft met jullie kinderen die hij niet onderhoudt, ben jij degene die jezelf moet redden.

Ik ga nog liever seksloos, relatieloos en kinderloos dood dan dat ik mijn ambities en dromen aan de kant zet voor een man. De reden waarom ik nog vrijgezel ben is denk ik wel helder. Niet omdat ik een kinderwens heb, moet ik me inlaten met elke guy die “dushi kon ta” zegt en als ik hem werkelijk vertel hoe het gaat hij van mijn schrikt en liever wil dat ik minder van alles ben, minder ambitieus, minder gezellig, minder leuk. Ik wil dat de man die de vader van mijn kinderen wordt een is die nieuwsgierig  naar mij wordt als hij aan mij vraagt “dushi kon ta” en ik hem werkelijk vertel hoe het gaat.

 

P.s Als je bestaat inbox me..

Christine Analise Alvarez

 

Advertenties

8 thoughts on “Ik wil een traditionele vrouw. Oké doei!!”

 1. Loved your blog !
  Volgens mij zouden wij uren met elkaar kunnen praten en lachen over alles en nog wat. Ik vind je gedachtengang en hoe je naar de wereld kijkt geweldig.
  Wanneer mijn dochter ‘verstand’ heeft van zaken laat ik haar je blogs lezen.

  You’re making the right choices (niet dat je mij nodig had om het je te vertellen). Ik had graag inhoudelijk over deze topique met je willen kletsen. Bij het lezen van je blog kwamen vragen bij me naar boven als: “hoe sta je tegenover het ‘aanpassen’ of ‘bijstellen’ van je criteria over mannen naarmate je ouder wordt ?”
  Vaak zie ik namelijk dat vrouwen hun criteria bijstellen puur uit angst om alleen te blijven. Uit je blog haal ik dat je dat niet van plan bent, echter gebeurt dit vaak onbewust.

  Wat ik al zei, ik geniet erg van je blogs en ik ben elke keer geïntrigeerd. Wanneer je een keertje in NL bent kunnen we een lunch pakken. Niet om je het hof te maken hoor, you know me (al 20 jaar gelukkig getrouwd :-), maar just for fun, interresting conversations and laughs !

  Liked by 1 persoon

 2. Bosa mi no ke zona manera diskriminatorio pero hopi biaha e tipo di hombunan ku mentalidat nan aki, nan mes no a kaba masha skol. Paso awendia y poko hende hombernan ku si ta studia ta gusta tin un hende muhe studia tambe den nan banda pa nan por kombersa kune na un bepaalde nivel. Y e hende muhe tambe di awendia studia mayoria ta wak hende homber ku mesun estudio ku nan. E tipo di homber nan ku ta pensa e estupides eii a keda malamente pega den tempu y no ta kompronde ku antes sea e hende muhe no tabatin e derechi of su mayornan no tabata por paga studie pa nan kaba un skol drechi pa es motibu nan aki nan tabatin ku soporta e hende homber korta orea manera nan ta haña ta bon y berdat no duna niun klase di opinion paso ta e homber soo tin e inkomen.

  Pero den e tempu di awoki e hende muhe ta un muhe emancipa y no tin niun nesesidat di keda sin duna nan opinion paso nos hende muhenan a kuminsa traha mas riba nos desaroyo personal y carrière. Y mi ta gosabo bo tin tur rason manera e homber habri su boka bisa un hende muhe e kos di sokete eii bise dushii ata porta eii bo bai, paso awoki bo no mester ni kue bo maleta paso mayoria hende muhe awoki ta indepentiente y tin nan propio espasio dus e ta pone e homber porta pafo.

  Liked by 1 persoon

 3. You go girl! And remember: je hebt geen man nodig om een kind te hebben. Okay je hebt hem een paar ( leuk fijne) nachten nodig. Maar daarna kun je het prima zelf! Ik ben single moeder en getrouwde moeder geweest en ik kan je zeggen: single motherhood is een stuk makkelijker. Gewoon jij en je kind lekker leven op de manier die jij goed vindt. Zonder discussies en ruzies met de vader. Lekker vreedzaam en relaxed. Dus my advice to all you girls: do not wait fot that prince charming to start your family!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s