Hoge toppen!!


3 maanden geleden hingen we het aan de grote klok! Wij gaan naar Curaçao emigreren! De meeste familieleden en onze beste vrienden wisten het al, maar toch kwam het voor veel anderen als een grote verrassing. Hoe kan het ook anders. We hebben hier in Nederland ondernemingen, we hebben een kind, koophuizen, familie, vrienden….Mensen konden zich niet voorstellen hoe we dit dan gingen aanpakken.

Inmiddels zijn we 3 maanden verder en we hebben grote stappen gezet. Zowel fysiek als mentaal. Ons koophuis is verkocht, dus we hebben er een grote kostenpost tussenuit weten te breken. Als je hoge toppen wil bereiken zul je je moeten focussen. Er is geen topsporter die successen boekt zonder zich volledig in te zetten.
Wij zijn dus verhuisd naar onze kleinere tussenstap en oh wat was dat topsport. Het ene grote huis moest leeg terwijl het andere kleinere huis opgeknapt moest worden en dat allemaal tegelijkertijd…….. We hebben gekampeerd in de slaapkamer, de opslagplaats 10.000x gezien, geverfd totdat we erbij neervielen, het was bloed, zweet en tranen, maar we voelen ons nu lichter dan ooit. We hebben veel weggegooid of weggedaan dus we kunnen met een schone lei richting Curaçao volgend jaar.

Ik denk dat een van de grootste stappen nog ligt bij onze zoon, voor een jongetje van 8 jaar is het niet niks om in korte tijd te horen dat je over een jaar gaat emigreren naar een ander land, het huis dat je gewend bent in te moeten ruilen voor een kleinere woning, afscheid te moeten nemen van je school, bso en vriendjes….. poeh. Soms liggen we er zelf wakker van, wat zou er dan in zo’n koppie voorbij komen? Gelukkig hebben we een flexibel kind, die net zoals wij van uitdagingen houdt. Hij vraagt veel, wil op de hoogte blijven en we nemen hem mee in het proces, stap voor stap. Het leven draait om aanpassen, incasseren en doen! Dat zijn de eerste levenslessen die hij meekrijgt…….

En nu? Nu is het volle focus op de voorbereidingen voor de emigratie naar Curaçao: papierwerk in orde maken, ondernemingen opzetten, een woning zoeken, afsluiten van wat we hier in Nederland hebben en de mentale voorbereiding voortzetten! Nu komt het volle besef….we gaan dit echt doen! Spannend!

Guestblog van Judritza ter Linde- Jasinta

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s